Neden Her Yolcunun Paraşütü Yok?
Uçağın seyir irtifası yere göre çok ciddi bir basınç farkına sahip olduğundan; insan vücudunu bu duruma adapte etmek için, uçağı yerde basınçlı bir boru ile karşılaştırabiliriz. Bu nedenle yolcuların paraşüt ile atlaması için gökyüzünde kapıların açılmasının imkansız olmasının yanı sıra; kabindeki en küçük delikler bile ciddi felaketlere neden olabilmektedir. Delik büyük bir hızla genişleyerek uçağın kırılmasına neden oldu.
Uçağın yerden yaklaşık 10 km yükseklikte yaklaşık 900 km / s hızla uçarken arızalandığını varsayalım. Rakımınız -55, -60 santigrat derece olduğu için paraşütü açmaya çalışırken donabilirsiniz.
Ayrıca mevcut irtifada insanların sağlıklı nefes alması da imkansızdır. Ek oksijen desteğiniz yoksa; basınç farkından dolayı ciğerleriniz şişer ve patlar; kısa sürede bilincinizi kaybedersiniz.
Bu çalışma aynı zamanda ekonomik yönleri de içermektedir. Her yolcuyu bir paraşütle donatmak, uçağın ağırlığının önemli ölçüde artması anlamına gelir. Bu, ek yakıt tüketimi anlamına gelir. Tabii ki, daha fazla yakıt ve daha fazla çevre kirliliği. Paraşütlerin de kendi maliyetleri vardır.
Koltuğun altında paraşüt için yer açmak, kabin tasarımının tamamen elden geçirilmesini gerektirir. Bu çok ciddi bir harcama kalemidir. Doğal olarak havayolları, yenileme sonrasında uçakta koltuk sayısı azalacağı için bilet fiyatlarını artıracak. Yani bu fatura yolcularımıza da kesilecek.
Her yolcuya paraşütle binmenin önündeki en büyük engellerden biri eğitimdir. Çünkü paraşütle atlama basit bir iş değil. Bu tahliye yöntemi için 5-6 saat temel yer eğitimi gereklidir. Uçuş öncesi güvenlik gösterisini bile dinleyemeyen insanlar olarak, böyle bir eğitimin hepimiz için acı verici olduğuna inanıyorum.
Uçaktaki her yolcu için bir paraşüt fikri mantıklı ve rahatlatıcı gelse de, bu fikri biraz fizik, biraz ekonomi ve çalışanlarımızı anlamak için biraz anlayışla gerçekleştirmenin imkansız olduğunu anlamak zor değil.