Genel Havacılık Bilgileri

Uçak Teknolojisi Mezunu Ne İş Yapar?

Uçak Teknolojisi Mezunu Ne İş Yapar?

Uçak teknolojisi mezunları, Uçak Teknikeri unvanını kazanırlar. Havacılık işletmelerinde ve uçak sanayisinde iş bulma imkanı olan uçak teknolojisi mezunları, çalıştıkları birime göre farklı görevlerde yer alabilirler. Uçak teknolojisi mezunlarının üstlenebilecekleri görevler:

  • Üretilecek uçak parçalarının teknik resimlerini çizmek,
  • Uçakların bakımını yapmak,
  • Uçak arızalarında parçaları onarmak,
  • Farklı türdeki uçak parçalarının montajını gerçekleştirmek,

Bu görevlerin tümü uçak teknolojisi mezunu olarak uçak teknikeri ünvanı ile çalışanlar tarafından üstlenilir.

Uçak Teknolojisi Mezunu Ne İş Yapar?

Uçak Teknolojisi Bölümü Nedir?

Uçak teknolojisi bölümü, havacılık sektöründe bakım ve onarım teknikeri olarak yer alacak kişilerin yetiştirildiği 2 senelik önlisans bölümüdür. Ders müfredatı sayısal ağırlıklıdır. Eğitim süreci içerisinde uygulamalar üzerinden deneyim kazanılması için staj yapılması zorunludur. Genellikle vakıf üniversitelerinde yer alan bir bölümdür.

Uçak Teknolojisi Puan Türü Nedir?

Uçak teknolojisi bölümünü okumak isteyenler, TYT puan türünde olabildiğince yüksek başarı elde etmelidir. YKS sınavına girerek TYT alanında başarılı puan elde edenler, 2 senelik uçak teknolojisi bölümünü tercih ederler. Bölümü kazanmak için ek olarak, YT bölümünün sayısal alanında en iyi net sayısına ulaşmak gereklidir.

Uçak Teknolojisi Teknikerlerinin Maaşları Ne Kadar?

Uçak teknolojisi bölümünden mezun olarak havacılık işletmelerinde tekniker görevi üstlenenler, 4500 ile 5500 TL arasında değişen maaşları alırlar. Kişi özel sektörde çalışmak yerine KPSS sınavına girerek kamu kurumlarına atanma yoluna da gidebilir. KPSS ile atanan teknikerler ise 4253 TL ile 5000 TL arası maaş alırlar.

Uçak Teknolojisi Mezunu Ne İş Yapar?

Uçak Teknolojisi Yatay Geçiş Bölümleri Neler?

İki senelik uçak teknolojisi bölümünde eğitim alanlar, yatay geçiş ile lisans yani 4 senelik fakülte mezunu olma şansına sahiplerdir. Uçak teknolojisi bölümüne devam ederken not ortalaması yatay geçişe imkan veren öğrenciler, DGS aracılığı ile elektrik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümlerine geçiş sağlayabilirler.

Geçiş yapılabilen diğer bölümler, pilotaj, havacılık ve uzay mühendisliği, motor bakım, uçak mühendisliği, otomotiv mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği bölümleridir. Yatay geçiş için DGS’ye önem vermek ve bölümün dersleri olan temel fizik, Türk dili, teknik resim, uçak ve uçuş bilgisi, sivil havacılığa girişten başarılı olunması önem arz eder.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu